Kunst in Veere
Akkoord Oudestraat 9

19 - Akkoord Oudestraat 9, Marianne de Jong, Marieke Leertouwer, Sjane de Haan, Anton van der Heijden, Tia van Dijke

scroll tot onderaan de pagina om alle kunstenaars te zien

Marianne de Jong


Materiaal is het uitgangspunt bij mijn werk. Ik houd van textuur. Ik tref het materiaal aan in de natuur, bij het afval van bedrijven of gebruik oud werk. Ik experimenteer, creëer, breek af en begin weer opnieuw. Aldoende ontstaat een ‘beeld’.


Marieke Leertouwer


Ik ben een jonge kunstenaar van 23 jaar oud en gebruik olieverf, acryl en inkt om portretten en dieren op licht surrealistische wijze af te beelden.

Tia van Dijke


Beelden uitgevoerd in glanzend en donker brons, marmer, hout en combinaties van materialen. Elk stuk is door een vernieuwend vormonderzoek en de daarmee verbonden technische oplossingen steeds weer een uitdaging.Verbeeldende gedachten, uitingen van de ziel, zowel persoonlijk als universeel.


Sjane de Haan


Sjane de Haan is van oorsprong een landschapsschilder met een herkenbaar eigen signatuur met veel kleur en vaak grote vlakken.
Sinds twee jaar is haarwerk abstracter geworden. In sommige van deze werken zie je het landschappelijke nog wel terug. Het proces is geheel intuïtief.

Anton van der Heijden


De schilderijen zouden sprookjes kunnen uitbeelden. Of een droom. De onderwerpen ontstaan al schilderend. Alsof het doek en de verf dicteren wat het zal worden. De vlekken in de achtergrond groeien uit tot figuren of voorwerpen. Soms ver gezochte combinaties. Maar uiterst boeiend. Ook voor de schilder.